Groninger wint eerste prijs bij fotowedstrijd National Geographic: “Foto vertelt een groter verhaal”

Joris Vegter uit Groningen heeft zondagavond een prijs gewonnen bij de fotowedstrijd van National Geographic. Vegter won de eerste prijs in de categorie Volwassen Dier.

Vegter nam met de foto ‘Bijen slaapfeestje’ deel aan de wedstrijd. De jury was onder de indruk: “Een technisch zeer geslaagde foto, alsof de bijen niet echt zijn. Maar de foto vertelt een groter verhaal. Door de schaarste aan bloemen moeten bijen vechten om nectar, wat de bijen als soort bedreigt, en daarmee uiteindelijk ook de mens. De foto laat verder zien dat je ook in coronatijd je dicht bij huis mooie beelden kunt maken”, aldus juryvoorzitter en hoofdredacteur van National Geographic Magazine, Robbert Vermue.

In totaal waren er voor de wedstrijd ruim 13.000 foto’s ingestuurd in de categorieën Mens, Dier en Landschap.