FC Groningen verhaalt deel van boete op hooligans

nieuws
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen wil een deel van de boete die de aanklager betaald voetbal aan de club heeft opgelegd, verhalen op de supporters die verantwoordelijk zijn voor twee wanordelijkheden.

De aanklager betaald voetbal heeft FC Groningen een schikkingsvoorstel van 12.500 euro gedaan vanwege rellen tijdens de thuiswedstrijden tegen Heerenveen en Vitesse. De helft van de voorgestelde sanctie is voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. FC Groningen heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

De straf is opgelegd nadat de aanklager betaald voetbal heeft geconstateerd dat tijdens beide wedstrijden bekers met vloeistof en voorwerpen op het veld zijn gegooid. Bovendien kwamen tijdens de wedstrijd tegen Vitesse vijf personen het veld op. FC Groningen gaat een deel van de onvoorwaardelijke geldboete verhalen op de daders die de club heeft geïdentificeerd.