Carports met zonnepanelen bij Groningen Airport Eelde

nieuws
Foto: Meiltje de Groot (GAE), Hamed Roozdar (GroenLeven),

Groningen Airport Eelde en GroenLeven hebben de handen ineen geslagen voor een verduurzamingsproject op de luchthaven. Ze willen in 2023 de parkeerterreinen voorzien van carports met zonnepanelen.

Er zijn plannen voor in totaal ruim 2.500 zonne-carports in combinatie met EV-laadpalen op de parkeerterreinen P1, P2 en P3. Daarmee worden ruim 400 huishoudens voorzien van groene stroom. Meiltje de Groot, directeur van Groningen Airport Eelde zegt: ‘’De ontwikkeling van de zonne-carports op ons voorterrein is een logische en stevige vervolgstap binnen onze duurzaamheidsambitie. We zijn trots en blij dat de samenwerking met GroenLeven ons helpt onze ambities op dit tempo te verwezenlijken’’.

GroenLeven, producent van onder meer zonnepanelen, realiseerde in 2019 al een zonnepark tussen de start- en landingsbaan van de luchthaven. Van de ruim 63.000 zonnepanelen kunnen een kleine 7.000 huishoudens van groene stroom profiteren. Ook de overkapte doorgang (passagierscorridor) is voorzien van zonnepanelen, waardoor de luchthaven sinds twee jaar volledig zelfvoorzienend is in haar stroomverbruik.