Aardbeving van 3.2 gemeten bij Garrelsweer

nieuws

Nabij Garrelsweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI gaat het om een beving met een kracht van 3.2 op de schaal van Richter.

De beving vond plaats om 01.46 uur. Volgens het KNMI gaat het om een geïnduceerde beving Dit betekent dat het een gevolg is van de gaswinning in de provincie. De beving vond plaats op een diepte van drie kilometer. Maandag vond er bij Garrelsweer ook een aardbeving plaats, toen ging het om een beving van 0.6 op de schaal van Richter.

Op social media melden veel mensen dat ze de beving gevoeld hebben. Marc schrijft: “Er was net een aardbeving. Ik voelde het zelf in bed, met een bevingsgolf.” Iemand anders schrijft: “Allemachtig, zo’n zware aardbeving heb ik nog nooit gevoeld. Een zeer zware dreun, alsof er een carbid bus werd afgeschoten. De ramen trilden en twee seconden later schudde het hele huis. Ik ben wel wat gewend, maar dit was echt een klap.”

De aardbeving is in een groot gebied gevoeld. Ook uit Stad komen meldingen. De aardbeving is de zwaarste beving sinds mei 2019. De zwaarste beving in de provincie Groningen vond in de zomer van 2012 plaats bij Huizinge. Daar ging het toen om een aardbeving van 3.6 op de schaal van Richter.