Aantal patiënten in Groninger ziekenhuizen blijft hoog; bijna vijf procent meer patiënten in noorden

nieuws
Foto via UMCG

Het aantal coronapatiënten wat opgenomen is in de Groninger ziekenhuizen is vrijwel ongewijzigd sinds afgelopen vrijdag. Dat blijkt uit cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland maandagochtend naar buiten heeft gebracht.

In de Groningen lagen maandagochtend 66 coronapatiënten in een ziekenhuisbed. Voor het weekend waren dat er 67. Op de Groninger IC’s waren maandagochtend 16 patiënten voor een behandeling op een IC, twee meer dan vrijdagochtend.

In Noord-Nederland als geheel steeg het aantal opgenomen coronapatiënten gedurende het weekend met bijna vijf procent, van 195 opgenomen patiënten naar 204. Met name in Friesland was het aantal nieuwe coronapatiënten hoog (11 meer dan vrijdag).

Het aantal opnames op de IC’s in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe bleek gelijk, met in totaal 44 opgenomen coronapatiënten. Ook het aantal patiënten van buiten de regio bleef identiek aan vrijdagochtend, met 15 COVID-patiënten die niet uit Noord-Nederland komen.