Studenten werken in nieuwe innovatiewerkplaats aan toekomstbestendige regio

nieuws
foto: André Huitenga

Studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool, Alfa College, Terra MBO en VanHall Larenstein openen donderdag een innovatiewerkplaats in Hellum, een dorp ten westen van Siddeburen.

Ze doen dat samen met inwoners en betrokkenen van de gemeente Midden-Groningen en de provincie Groningen. De studenten gaan zich bezig houden met onderzoek en oplossingen voor het veengebied. Het draait onder meer om de gevolgen van bodemdaling en veenoxidatie met het oog op klimaatverandering.

De innovatiewerkplaats Groeningen is een initiatief van diverse kennisinstellingen, de Regiocoöperatie, de gemeente Midden-Groningen en de Provincie Groningen. Zij werken samen aan aan oplossingen voor een toekomstbestendige regio.