Stijldansen: steeds meer jongeren trekken de dansschoenen aan

Stijldansen is natuurlijk voor alle leeftijden maar opvallend genoeg trekken steeds meer jongeren de dansschoenen aan. Dit merkt ook dansschool ‘Groningen Danst’ aan de P.C. Hooftlaan. 

‘Vroeger hoorde stijldansen natuurlijk heel erg bij de opvoeding maar het is net alsof de jongeren het nu een beetje hebben gemist.’ vertelt Stefan Nijmeijer, dansleraar bij Groningen Danst. Hij geeft les aan meerdere jonge stellen. Stefan denkt dat het goed werkt om traditionele muziek en popnummers met elkaar te combineren. ‘Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen muziek herkennen wanneer ze gaan dansen’.

De groep van Stefan leert verschillende soorten dansen. Met name de Engelse Wals is onder zijn leerlingen erg populair. ‘De Engelse wals vind ik wel erg leuk, maar de draai is nog wel moeilijk!’ vertelt een 27-jarige leerling.

Dat het dansen de jongeren goed bevalt blijkt wel weer wanneer bijna iedereen laat weten door te willen gaan: ‘We zijn verloofd, dus dan is het wel heel leuk als je dan mooi kan dansen op de grote dag!’.