Tien jaar cel voor gewelddadige woningoverval in Hoogezand en schietpartij aan Huygensstraat

nieuws

Een 38-jarige man uit Groningen is maandagmiddag veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor een schietincident in de Huygensstraat in Groningen en voor een gewapende woningoverval in Hoogezand.

De rechtbank gaat mee met de door het OM geëiste straf. “De verdachte heeft ernstige inbreuk gemaakt op het gevoel van veiligheid dat men in de eigen woning behoort te hebben”, zo stelt de rechtbank. “Door zich enkel te laten leiden door eigen financieel gewin heeft verdachte geen moment stilgestaan bij de gevolgen voor de slachtoffers. De rechtbank neemt verdachte dit uiterst kwalijk.”

Het OM eiste ook een contactverbod voor de Stadjer met zijn buurman, maar dat wees de rechter af. Wel moet de Stadjer ruim 37.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.

Kogel door voet bij overval

De Stadjer hield op Oudejaarsavond 2019 een gezin onder schot in een woning in Hoogezand. De Stadjer schoot daarbij één volwassen vrouw in de voet en hield een kind onder schot. De overval had echter geen resultaat, want hij vertrok zonder buit. Opsporing Verzocht besteedde op 11 januari van dit jaar aandacht aan de overval. De vrouw loopt, door de schotwond, nog steeds met een kruk.

Schietpartij door burenruzie

Op 20 oktober vorig jaar schoot de Stadjer met hetzelfde wapen op een man op een balkon aan de Huygensstraat in de Stad. Daarbij raakte het slachtoffer gewond aan een vinger. De schutter en het slachtoffer hadden een burenruzie.

Deel dit artikel: