NK Schaken: Lucas van Foreest meldt zich af, zus Machteld doet wel mee

nieuws
Lucas van Foreest (foto Alina L'Ami)

Sipke Ernst en Machteld van Foreest uit Groningen doen toch mee aan het NK Schaken in Hoogeveen. Machteld’s broer en titelhouder Lucas heeft bedankt. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Zes deelnemers aan het NK waren naar de rechter gestapt omdat ze zich niet konden vinden in de verplichting om dagelijks een toegangsbewijs te kunnen tonen bij de wedstrijdlocatie, het gemeentehuis van Hoogeveen. Het NK begint aanstaande vrijdag.

Ze werden woensdag door de voorzieningenrechter in het ongelijk gesteld. Vier van de zes deelnemers, onder wie Lucas van Foreest en oud-kampioen Sergei Tiviakov, hebben zich daarop afgemeld bij toernooidirecteur Loek van Wely. Zij weigeren zich dagelijks te laten testen. Van Wely bevestigde tegenover het DvhN de komst van Sipke Ernst en Machteld van Foreest.

Deel dit artikel: