Nieuwe maatregelen in beraad bij Kabinet; persconferentie vervroegd

nieuws
Foto: Martijn Beekman / rijksoverheid.nl

Het demissionaire kabinet beraadt zich op nieuwe coronamaatregelen. Dat maakte minister Hugo de Jonge maandagmiddag kenbaar aan verschillende media. Het snel oplopende aantal ziekenhuisopnames is daar de reden voor.

De volgende corona-persconferentie is daarom naar voren gehaald, van volgende week vrijdag naar volgende week dinsdag. Ook het OMT zal eerder met een advies komen.

Welke maatregelen er worden overwogen, wilde De Jonge nog niet zeggen. Volgens De Jonge liggen alle opties in principe op tafel. RTL Nieuws stelt dat De Jonge ook maatregelen voor specifieke regio’s en specifiek voor niet-gevaccineerden niet worden geschuwd. Hoewel De Jonge stelt dat dit ‘ingewikkelde dilemma’s ‘ zijn, benadrukte hij wel dat nu 4 op de 5 coronaopnames nu ongevaccineerden zijn.