Nieuw verkeersplein Brailleweg gaat terug naar tekentafel; miljoenen extra nodig

nieuws
Impressie van het oude ontwerp voor het verkeersplein - Afbeelding via Aanpak Ring-Zuid

Aanpak Ring-Zuid en aannemersconbinatie Herepoort gaan de plannen voor het aan te leggen verkeersplein op de Brailleweg, evenals de nieuwe verbindingsweg tussen Hereweg en de Brailleweg, opnieuw uitwerken. Deze nieuwe plannen zorgen hoogstwaarschijnlijk voor een kostenoverschrijding van 3,4 miljoen euro.

De plannen gaan terug naar de tekentafel, omdat uit nieuwe berekeningen blijkt dat de verkeersdrukte op deze plek in de toekomst sterker toeneemt dan eerder verwacht. De huidige plannen zorgen volgens Aanpak Ring-Zuid voor onvoldoende doorstroming, met name voor het busverkeer. Onder meer de gemeente en het OV-Bureau vreesden voor lange files.

Aanpak Ring-Zuid denkt de nieuwe plannen voor het plein en de verbindingsweg volgend voorjaar te kunnen voorleggen aan de omwonenden. De kosten voor de vernieuwde plannen worden betaald uit gereserveerd geld voor onvoorziene kosten.

Deel dit artikel: