Naam Noorderstation keert niet terug op lijnbussen in Stad

nieuws

De gemeente Groningen en het OV-Bureau gaan de naam ‘Noorderstation’ niet op de displays zetten van lijnbussen in de Stad. Dat liet wethouder Philip Broeksma woensdag weten aan de gemeenteraad. De naamswijziging voor Station-Noord is volgens de wethouder te duur en levert verwarring op bij reizigers.

Het OV-bureau heeft de mogelijkheden voor een eventuele naamswijziging uitvoerig onderzocht en keek daarbij specifiek naar de mogelijkheid om alleen de naam op de displays van lijnbussen aan te passen. Die oproep kwam van de werkgroep Noorderstation, die al een aantal jaren ijvert om de oude historische naam, die vroeger ook op trams en trolleybussen te lezen stond, terug te brengen op de Qbuzz-bussen en de halteplaatsen.

Het OV-bureau concludeert echter dat een naamswijziging ‘op alle verschillende ‘niveaus’ moet gebeuren. Dat betekent dat de naam zowel bij QBuzz, als bij Arriva, ProRail. de NS en het hub-programma moet worden doorgevoerd, zodat er voor de reiziger een duidelijk, consequent en consistent beeld ontstaat. Dat kost naar schatting zo’n 250.000 euro.

“Vanwege de hoge kosten zullen wij geen verzoek indienen bij ProRail/NS om de stationsnaam te wijzigen”, zo stelt Broeksma. “Vanwege het standpunt dat het gebruikersgemak voor alle reizigers voorop staat, zullen wij ook niet over te gaan tot een naamswijziging op een van de vier niveaus.”

Deel dit artikel: