Man uit Stad doet zich voor als bankmedewerker en kan op heterdaad worden aangehouden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft afgelopen donderdag een 19-jarige man uit Stad aangehouden op verdenking van pinpasfraude. Dat is maandag bekendgemaakt.

De man deed zich voor als bankhelpdeskmedewerker. Hij probeerde de pinpas en pincode van een 83-jarige man uit Assen te stelen. Het slachtoffer kreeg vorige week donderdag telefoon van de zogenaamde bankmedewerker die vervolgens aangaf dat iemand probeerde om een groot geldbedrag van zijn rekening te halen. De medewerker vroeg de man om zijn pinpas door te knippen, zodat die later door een andere medewerker kon worden opgehaald. De mantelzorger van het slachtoffer kwam daar achter en zij schakelde direct de politie in. Agenten gingen meteen ter plaatse en troffen daar de 19-jarige verdachte aan. Hij kon op heterdaad worden aangehouden.

De politie laat weten dat er nog steeds mensen slachtoffer worden van deze vorm van fraude. “Geef nooit persoonlijke gegevens af, zoals een pincode”, adviseert de politie. “Er komt nooit een bankmedewerker bij je thuis om je bankgegevens of bankrekening te bespreken of een pinpas op te halen. Als iemand vraagt naar je gegevens, hang dan meteen op! Bel zélf naar je bank om te achterhalen of er iets mis is met je rekening. Is de oplichter wel in het bezit gekomen van bijvoorbeeld een pincode en komt er iemand bij je thuis? Schakel dan zo snel mogelijk de politie in.”

Deel dit artikel: