Koning Willem-Alexander opent symposium rond waterstof in Martinikerk

nieuws
Koning Willem Alexander met een 3d-bril op - Foto: New Energy Coalition

Koning Willem-Alexander sprak donderdagochtend een openingswoord op het vijfde Wind Meets Gas-symposium in de Martinikerk in Groningen.

De koning woonde het ochtendprogramma van het symposium bij en sprak de 400 aanwezigen toe. Daarna bezocht hij een foto-expositie over activiteiten en werkgelegenheid die samengaan met de ontwikkeling van de waterstof-waardeketen in Groningen.

Ook keek Willem-Alexander naar een 3D-presentatie over project HEAVENN, waarin diverse demonstratieprojecten over de productie, distributie, opslag en lokaal eindgebruik van waterstof zijn samengebracht.

Vervolgens nam de koning een kijkje in een door waterstof aangedreven vrachtwagen, één van de nieuwe modellen van Holthausen/Hyzon Motors uit Winschoten.

Tekst gaat verder onder de foto: 
Foto: New Energy Coalition

Donderdag en vrijdag spraken zo’n 400 energiespecialisten en beleidsmakers uit binnen- en buitenland over duurzame energiesystemen van de toekomst met groene waterstof. Het is de vijfde keer dat dit symposium wordt gehouden, waarbij energie-experts en -beleidsmakers uit industrie, onderzoek en bestuur bij elkaar komen om ontwikkelingen in de energietransitie te bespreken in relatie tot waterstof. ‘The North Sea Energy Issue and Connecting Hydrogen Valleys’ is dit jaar het overkoepelende thema van het symposium.

Deel dit artikel: