Inwoners Groningen kunnen top vijf thema’s kiezen voor raadsverkiezingen

nieuws
Het Stadhuis aan de Grote Markt - Foto via Gemeente Groningen

Inwoners van Groningen kunnen vanaf maandag hun top 5 aan verkiezingsthema’s kiezen. De top 5 krijgt een plaats in de StemWijzer, die voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart wordt gemaakt.

De top 5 aan verkiezingsitems komt ook terug in de Verkiezingskrant, met reacties van de politieke partijen op deze thema’s. Normaal komen de onderwerpen voor de StemWijzer en de Verkiezingskrant tot stand, in overleg met de deelnemende politieke partijen. Dat gebeurt nu ook, maar met hun top 5 aan verkiezingsthema’s bepalen ook de inwoners voor een deel de inhoud.

De Verkiezingskrant valt begin maart in de brievenbus van alle ongeveer 115.000 kiesgerechtigden in de gemeente Groningen. Samen met de StemWijzer moeten deze twee media inwoners erachter laten komen met welke politieke partijen ze de meeste overeenkomsten hebben.

De inwoners van Groningen kunnen tot en met zondag 7 november hun top 5 aan verkiezingsthema’s kiezen. Dat kan hier, hier en hier.

Deel dit artikel: