GroenLinks wil snel actie van provincie bij plannen tegen watersnoodrampen en hittegolven

nieuws
Thermometer Heiss Temperature Heat Sun Summer

De snikhete zomers en wateroverlast van de afgelopen paar jaar bevestigen volgens GroenLinks (en het klimaatpanel van de VN) dat alle seinen op rood staat rond klimaatverandering. De Groningse GroenLinks-afdeling vreest dat deze problemen ook Groningen zwaar gaan treffen. Daarom moet de provincie snel actie ondernemen en met goede plannen komen om deze problemen tegen te gaan, zo stelt GroenLinks.

De Regionale Adaptatie Strategie (RAS) van de Provincie Groningen is met bijna een jaar vertraagd, omdat er wordt gewacht op plannen van de gemeentes. Maar omdat de klimaatverandering sneller gaat dan verwacht, moeten snel provinciale maatregelen worden genomen.

“Daarom wil ik graag weten hoever gemeenten en waterschappen zijn met de ontwikkeling en uitvoering van plannen”, aldus GroenLinks Statenlid Melissa van Hoorn. “Daarnaast wil ik duidelijkheid over de manier waarop de provincie met de gemeenten samenwerkt en wat er voor nodig is om de plannen snel tot uitvoering te brengen.“

Deel dit artikel:
Adverteren?