Gemeente start proef met sport en cultuur voor stadjers met laag inkomen

De gemeente start begin volgend jaar met een proef waarbij mensen met een laag inkomen een bijdrage kunnen krijgen voor het lidmaatschap van een sportclub of deelname aan een culturele activiteit.

De gemeente doet dit omdat de korting van 20 euro via de Stadjerspas voor veel mensen onvoldoende is. Volwassen inwoners van  Groningen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm, kunnen straks maximaal 300 euro ontvangen voor sport, en maximaal 400 euro voor cultuur.

Het Volwassenenfonds verzorgt de uitvoering van de proef. Net als bij het Jeugdfonds wordt gewerkt met intermediairs die de situatie van de aanvrager beoordelen. De intermediair doet vervolgens de aanvraag bij het Volwassenenfonds. De gemeente verwacht dat ongeveer 2.500 Groningers een beroep kunnen gaan doen op de bijdrage. Er is 200 duizend euro beschikbaar voor de proef.

Deel dit artikel: