Eivind Gullberg Jensen dirigeert vanaf volgend seizoen het Noord-Nederlands Orkest

nieuws
Foto via NNO

Met ingang van het seizoen 2022-2023 wordt Eivind Gullberg Jensen chef-dirigent bij het Noord Nederlands Orkest. Dat maakte het orkest vrijdagochtend bekend.

Als chef-dirigent bij het NNO is hij de opvolger van de Britse-Amerikaan Stefan Asbury. “Gullberg Jensen is een eigenzinnige topdirigent die het orkest naar een hoger niveau kan tillen, hij is een enorme betrokken verbinder”, zo stelt artistiek leider Marcel Mandos.  “Niets ontgaat hem tijdens de repetities en tijdens de concerten ervaar je magie! Een inspirerende moderne dirigent van deze tijd. Na de aanstelling van Hartmut Haenchen als vaste gastdirigent is het NNO enorm verheugd om ook deze topdirigent aan zich te kunnen verbinden”.

Gullberg Jensen is geen onkekende voor het NNO. Hij was in de afgelopen seizoenen een aantal keren gastdirigent. In 2018 leidde hij het Verdi Requiem en in maart van dit jaar gaf het NNO met hem al twee concerten. Afgelopen september dirigeerde Gullberg Jensen Tsjaikovski’s Eerste Pianoconcert en de Negende Symfonie van Sjostakovitsj. “Vanaf de eerste keer dat ik bij het NNO dirigeerde, voelde ik een speciale band met de musici”, aldus Gullberg Jensen. “Ik ben diep onder de indruk van zowel de uitmuntende kwaliteit van het spel als de inzet tijdens de repetities en ze doen net dat beetje extra tijdens de concerten. Ik kijk ernaar uit om een diepere relatie met hen op te bouwen.”