Borden onthuld bij Quintusschool in Glimmen om hondenpoep tegen te gaan

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Kinderen van de Quintusschool in Glimmen hebben vrijdagochtend, samen met dorpswethouder Philip Broeksma, borden onthuld om hondenpoep tegen te gaan in de omgeving van de school.

Om de Quintusschool ligt veel groen, waar de kinderen van de school graag spelen. Helaas lopen er ook zeer regelmatig mensen met hun hond, waardoor er hondenpoep komt te liggen rondom de school. Dit is voor de kinderen erg vervelend.

De kinderen van de Quintusschool hebben daarom het idee voor de borden ingediend bij de Groene Parel. Het initiatief werd uitgekozen als één van de twaalf winnende ideeën binnen dit initiatief en kreeg vijfhonderd euro om de borden te laten maken.

Op de borden staan tekeningen, die gemaakt zijn door kinderen van groep 5 tot en met 8, die aandacht vragen voor dit probleem. De borden zijn de winnende exemplaren van een tekenwedstrijd op de school.