Accreditatie Vindicat staat voorlopig niet ter discussie

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De accreditatie van studentenvereniging Vindicat bij de onderwijsinstellingen staat voorlopig niet ter discussie. Dat meldt RTV Noord woensdagavond.

Vindicat kwam afgelopen weekend in opspraak vanwege het Kardinge-incident. Na een feest bij het Zilvermeer kwamen veel feestvierders tegelijkertijd naar de locatie waar de bussen stoppen. Daarbij werd in de bussen alcohol gedronken, werd er gerookt, werden noodhamers uit de houders gehaald en werden noodknoppen ingedrukt. Buschauffeurs en overige reizigers voelden zich zo bedreigd dat ze de hulp inriepen van de politie.

Cultuurverandering
Burgemeester Koen Schuiling (VVD) maakte afgelopen maandag bekend dat hij vanwege het incident een groot feest voor komende vrijdag bij Kaap Hoorn verbiedt. Vindicat maakte zelf even later bekend voorlopig een streep te zetten door alle evenementen en festiviteiten. Een woordvoerder van de Rijksuniversiteit laat aan de regionale omroep weten dat de RuG en de Hanze de studentenvereniging willen helpen om de cultuurverandering versneld door te voeren. Afgelopen zomer kreeg Vindicat haar accreditatie weer terug. De beoordelingscommissie beoordeelde dat er bij Vindicat goede stappen zijn gezet richting een betere cultuur.

Nieuw accreditatiesysteem
Volgens de woordvoerder blijkt met het recente incident dat de cultuurverandering niet goed op gang is gekomen. De RuG en de Hanze noemen het gedrag onacceptabel en menen dat Vindicat daar nog meer actief mee aan de slag moet. “Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuw accreditatiesysteem. Tot die tijd gaat er niks veranderen aan de accreditatie van Vindicat.

Accreditatie
Met de accreditatie van een studentenvereniging wordt bedoeld dat een instelling voldoet aan de vooraf afgesproken kwaliteitseisen.

Deel dit artikel:
Adverteren?