Wakeboarders doen zondag het Zilvermeer aan

nieuws
Foto: Erick Bakker

Op het Zilvermeer bij Kardinge wordt zondag 19 september voor het eerst in Groningen een wedstrijd in de Noorder Wakeboard Challenge gehouden.

De competitie vindt plaats op vijf kabelskibanen, en zondag is Groningen aan de beurt. Er komen wakeboarders van allerlei leeftijden en niveaus. De competitie geeft recreatieve en beginnende wakeboarders de kans om het in wedstrijdverband tegen elkaar op te nemen.

Wakeboarden is een soort snowboarden, maar dan op het water. De wakeboardrider wordt voortgetrokken met een sleepkabel. Aan het eind van de kabel maakt de deelnemer een ruime bocht, waarna de kabel de andere kant weer opgaat. Er worden diverse tricks uitgevoerd, die hun oorsprong vinden in het skateboarden en snowboarden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse obstakels. Het evenement duur van 12.00 tot 18.00 uur.

Deel dit artikel: