Suppers maken dansend Groningse diepenring schoon

Sommige voorbijgangers keken vanmiddag af en toe wat onwennig richting het water van de diepenring. Daar voer namelijk een boot met DJ’s, en knalde de muziek uit de boxen. Verschillende evenementenorganisaties organiseerden in het kader van World Cleanup Day een schoonmaakactie in de diepen met suppers.

Terwijl de suppers met hun vuilniszakken en afvalprikkers het plastic en overig afval uit het water viste, galmde de techno en house door de Stad. Bijna alle omstanders bleven even kijken en dansten een mopje mee. Met het evenement willen de organisaties nadat ze door de coronamaatregelen bijna niets konden organiseren weer wat positiefs doen voor zichzelf, maar ook voor de stad.

Daarom koppelden ze hun live-muziek aan het populaire Stand Up Paddling (SUP). De suppers voeren om de feestboot heen en prikten ondertussen het water schoon.