Stadse terrassen niet vertegenwoordigd in Terras Top 100

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Terrassen in de gemeente Groningen zijn niet vertegenwoordigd in de Terras Top 100 van Misset Horeca. De ranglijst werd maandag gepresenteerd.

Voor de Terras Top 100 waren honderdtwintig terrassen genomineerd. Al deze terrassen hebben twee rondes van anonieme vakjurybezoeken doorstaan. Aan de hand van alle resultaten is een top 100 samengesteld. Brasa uit Purmerend kreeg de beste score. Bij de vorige editie van de Terras Top 100 stond dit terras op de tweede plaats. De Zoes uit Helden en Hofman uit Alkmaar maken de top drie compleet. Het beste Groningse terras, Herberg In de Valk in Middelstum, staat op plaats 7. Het is ook het enige Groningse terras dat in de lijst is terug te vinden.

Het is niet voor het eerst dat terrassen in de gemeente Groningen ontbreken in de ranglijst. Ook in 2016 en 2017 was Stad afwezig. Twee jaar geleden was De Pintelier nog het beste terras van de provincie, dat jaar daarvoor ging de provincieprijs naar Ludina.

Bekijk het complete overzicht op deze pagina.