Sportclubs krijgen hulp bij verduurzaming

nieuws

Sportverenigingen in de provincie Groningen kunnen ondersteuning krijgen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik, dankzij het project ‘De Energieke Club”.

Het gaat om een project van de provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Met het project kunnen 300 buitensportverenigingen met een eigen accommodatie geholpen worden met het verlagen van hun energierekening. Inmiddels doen 75 clubs mee.

Als verenigingen zich aanmelden wordt een energiescan uitgevoerd en vervolgens een adviesrapport afgegeven. Daar staan kleine maatregelen of investeringen in om de accommodatie te verduurzamen, en tips voor gedragsverandering.

Sportverenigingen kunnen zich via Huis voor de Sport aanmelden voor een informatiebijeenkomst op 13 september.