SP: ‘Particuliere huurders in aardbevingsgebied lopen mogelijk 750 euro mis; meld je bij ons!’

De gemeenteraadsfractie van de SP roept inwoners van de gemeente Groningen op om zich te melden bij de partij, als ze particulier huren en wonen in een gebied waar de waardedalingsregeling voor aardbevingsschade van toepassing is.

Dat doet de fractie, omdat deze groep huurders nu niet in aanmerking komt voor de 750 euro compensatie die huurders van woningcorporaties deze maand op hun rekening gestort krijgen. Zij krijgen deze compensatie doorberekend door hun corporatie, omdat de huizen waarin ze woning gedaald zijn in waarde door aardbevingsschade.

De SP vindt het oneerlijk dat particuliere huurders nu niet in aanmerking komen voor deze compensatie.  “Het is vreemd dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende huurders”, zo stelt SP-raadslid Jurrie Huisman. “Dit terwijl zij te maken hebben met dezelfde omstandigheden omtrent aardbevingsschade.”

Als u huurt in een van de postcodegebieden waar de waardedalingsregeling geldt en geen bericht ontvangen over het krijgen van aardbevingscompensatie, kunt u dit aan de SP melden. Stuur hiervoor een mail naar hulpdienstgroningen@sp.nl