Rover: ‘Regio Groningen – Assen mist de trein’

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De reizigersorganisatie Rover Groningen mist in het document ‘Verstedelijkingsstrategie Regio Groningen – Assen 2040’ het belang van het vervoer per trein.

Rover mist in het document een beeld hoe de regio te bereiken is per trein. Er wordt bijvoorbeeld geen gewag gemaakt van de Lelylijn. Ook is er geen visie over treinverbindingen tussen het noorden en Bremen en andere Duitse steden. Het document legt ook geen verbanden tussen hoogwaardig openbaar vervoer en gebiedsontwikkeling in de regio.

Rover ziet dit als een gemiste kans. Betty de Boer, interim-directeur van de Regio Groningen – Assen, zegt: “Als de Lelylijn er is, komen heel veel mensen uit westen in het noorden wonen. We moeten keuzes maken en niet blijven hangen in knelpuntenanalyses, maar we moeten denken in oplossingen en toekomstscenario’s.” Rover is het daarmee eens.