PKC’83 heeft geen kind aan SC Stadspark

Foto Andor Heij: SC Stadspark - PKC 83

De wedstrijd tussen zondag eersteklasser SC Stadspark en zaterdag eersteklasser PKC’83 leek op voorhand een boeiende en spannende partij in de noordelijke districtsbeker, maar PKC’83 bleek zaterdagavond veel te sterk: 0-5.

In de eerste wedstrijd in de poulefase ging het gelijk op tot PKC halverwege de eerste helft er 0-1 van maakte na een fout achterin bij Stadspark. Vigan Hoxhaj strafte het af. PKC werd sterker en op slag van rust gleed Mohamed Bellghroub een voorzet van links binnen: 0-2.

De gastheren zetten na rust even aan, maar na de 0-3 van PKC was het verzet gebroken. Dat gebeurde in de 68e minuut toen de Stadspark defensie zoek gecombineerd werd en Jason Spanninga raak schoot.

Na 79 minuten werd Handrit Hoxhaj van PKC gevloerd in het strafschopgebied. Kay Bootsma mocht aanleggen, maar Stadspark doelman Robin Drent stopte de bal. PKC pikte de bal echter weer op en Bootsma kon alsnog succesvol afdrukken: 0-4. Een minuut later werd het 0-5 toen Richard Zolfaghari een voorzet van Simon Schreiber verzilverde.

PKC kreeg kansen op meer, maar die gingen er niet in. PKC’83 speelt volgende week thuis de tweede wedstrijd tegen Annen en kan zich mogelijk dan al plaatsen voor de knock-outfase van het bekertoernooi. Annen won met 3-1 van The Knickerbockers.

Alle uitslagen van de clubs uit de gemeente Groningen volgen later op deze site.