Onderzoek: ‘Studeren in Groningen doe je voor het verenigingsleven’

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Studenten beoordelen de studenten- en studieverenigingen uit Groningen als de beste van Nederland. Dat blijkt uit de World University Ranking die Studeer Snel maandagmiddag naar buiten heeft gebracht.

Studeer Snel noemt dit opvallend, omdat  incidenten rondom Groningse studentenverenigingen breed uitgemeten werden in de media. Maar de site waar studenten aantekeningen, samenvattingen en uitwerkingen kunnen kopen, stelt dat grote universiteiten goed scoren binnen deze categorie. TU Delft, Universiteit Twente en ook Wageningen Universiteit staan in de top 5.

In de algemene lijst van beste onderwijsinstellingen in Nederland staat Groningen op plek acht, met een cijfer van 8,4.
Hogescholen en universiteiten in de provincie en kleine steden hebben de meest tevreden studenten. Pedagogische Hogeschool De Kempel in Helmond en Hogeschool Viaa en Artez – Hogeschool voor de Kunsten uit Zwolle voeren de lijst aan. De TU Delft is de hoogst scorende universiteit van Nederland.

Deel dit artikel: