Ommelander Markt terug naar De Beren

nieuws

De Ommelander Markt wordt met ingang van zaterdag 11 september gehouden op winkelcentrum De Beren in de Korrewegwijk. De afgelopen zes jaar vond deze markt plaats op het Harmonieplein.

De Ommelander Markt wordt elke tweede en vierde zaterdag van de maand gehouden. Met de verhuizing keert de markt terug naar het gebied waar zij in 2011 gestart is. Er worden streekproducten verkocht door de producenten zelf. Het gaat om vers voedsel, zoals groente, melk, kaas, vlees, vis, brood, honing en kruiden, maar ook om ambachtelijke producten zoals taart, soep, zeep, wol, nijverheids- en gezondheidsartikelen. Er zijn rond de twintig standhouders.

Volgens de organisatie juicht de ondernemersvereniging van het winkelgebied de komst van de Ommelander Markt van harte toe. De verplaatsing wordt zaterdag vanaf 13.00 uur muzikaal omlijst met een optreden van de folkgroep Törf met als boegbeeld Henk Scholte.

Deel dit artikel: