Na 23.00 uur geen bussen meer over de Grote Markt

nieuws
Foto Andor Heij

Vanaf woensdagavond rijden er tussen 23:00 uur en de laatste rit (02:00 uur) geen bussen meer over de Grote Markt. Dat meldt een woordvoerder van Qbuzz aan stadsblog Sikkom.

Sinds enkele weken is er rond middernacht steeds sprake van chaos op de hoek van de Grote Markt, Oosterstraat en Poelestraat. Zodra de horecazaken om middernacht verplicht de deuren hebben gesloten, verzamelen zich daar aangeschoten jongeren.

Daarbij gaan ze soms midden op de weg zitten of gooien ze fietsen op straat. Ook wordt met gebalde vuisten op de bussen geslagen. Dat is intimiderend voor de chauffeurs en inzittenden, en bovendien onveilig.

Volgens een woordvoerder van Qbuzz, die door Sikkom wordt aangehaald, is dit buitensporige gedrag alleen maar erger geworden sinds de maatregelen afgelopen zaterdag werden versoepeld. De vervoerder zegt de situatie te blijven monitoren. Wie wil weten waar de bussen nu langs rijden, kan de website van qbuzz raadplegen.