Meisjes wandelen van Zuidlaren naar Stad voor betere toekomst Afghaanse vrouwen

nieuws
Meisjes voor meisjes - Foto via Stichting Vluchteling

Drie meisjes uit Zuidlaren zijn maandag begonnen aan een wandeling van Zuidlaren naar Groningen. Met de wandeling willen Lies, An en Esmee geld ophalen voor de Stichting Vluchteling, zodat zij meisjes en vrouwen die uit Afghanistan zijn gevlucht naar buurlanden, aan een betere toekomst kunnen helpen.

De wandeling begon maandagmiddag bij de basisschool van de meiden in het Drentse dorp. Volgens RTV Drenthe kwamen de drie Zuidlarense kinderen op het idee voor  hun actie, getiteld ‘Meisjes voor Meisjes’, na het zien van beelden op het Jeugdjournaal over onrecht in het land. “Deze week konden wij weer normaal naar school. Voor meisjes in Afghanistan is dat niet vanzelfsprekend, hun toekomst is onzeker”, zo laten de drie jongedames weten over hun actie. “Daarom gaan wij twintig kilometer wandelen voor een kansrijke toekomst voor meisjes en vrouwen in Afghanistan!”

De meisjes hopen met hun actie 10.000 euro op te halen voor de Stichting Vluchteling. Maandagmiddag stond de teller op ruim 7.300 euro, maar doneren kan nog steeds. Dat kan via de website van Stichting Vluchteling.

Hopen op limonade van Arjen Robben

De meisjes laten aan de Drentse regionale omroep weten dat ze hopen op een verfrissend drankje van een bekende Groninger. Het huis van Arjen Robben ligt op de route en de meiden hebben hem benaderd of ze een glas limonade kunnen krijgen als ze er langskomen.

Kinderburgemeester bij de finish

De meiden worden om 19.00 uur verwacht bij het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Daar worden ze welkom geheten door Kinderburgemeester Samuel.