Medewerkers vliegveld Eelde tijdelijk ingezet op Schiphol voor afhandeling Transavia-vluchten

nieuws
Foto: Russell Lee, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47965210

Medewerkers van Groningen Airport Eelde werken deze maand tijdelijk bij afhandelingsbedrijf Viggo op Schiphol. Het bedrijf kampt met een groot personeelstekort op Nederlands grootste luchthaven, waardoor in de afgelopen periode vluchten van Transavia in de problemen kwamen.

De medewerkers van Groningen Airport Eelde worden ingezet bij de afhandeling van vluchten op de grond. Zo gaan ze bagage van vliegtuigen verwerken en de toestellen aftanken en bevoorraden. “Binnen de luchtvaart in Nederland werken we graag samen”, zo stelt Andries Poelstra, Airport Manager Groningen Airport Eelde: “Het is fijn dat we Viggo en Transavia op deze manier kunnen helpen. Daarnaast is het voor onze medewerkers waardevol om ervaring op te kunnen doen op een andere luchthaven.”

De laatste maanden vertrokken er meermaals vluchten van Transavia van Schiphol zonder bagage, omdat er te weinig grondpersoneel aanwezig is. Dat zorgde voor vreemde taferelen. Meermaals moeten piloten bagage uit vliegtuigen halen, om ervoor te zorgen dat vluchten niet geannuleerd hoefden te worden. Afhandelingsbedrijf Viggo is dan ook blij met de tijdelijk hulp, zo stelt Martijn Limburg, algemeen directeur van Viggo: “Net als in vele andere sectoren is de impact van de krappe arbeidsmarkt bijzonder groot in onze sector. Het is geweldig dat de collega’s van Groningen Airport Eelde ons team komen versterken. Ik weet zeker dat de collega’s uit het Hoge Noorden een warm welkom krijgen en onze unieke bedrijfscultuur zullen waarderen.”