Licht gehandicapte kinderen van ouders in armoede mogen gratis paardrijden in Manege de Bongerd

nieuws

Licht gehandicapte kinderen waarvan de ouders weinig geld hebben, kunnen vaak niet de sport doen die ze graag willen. Dankzij De Werkgroep Paarden voor Kinderen wordt het mogelijk dat deze kinderen kunnen paardrijden.  In Haren Doet vertelt initiatiefnemer Hans Kuiper dat paardrijden kinderen extra zelfvertrouwen geeft. ”Als een kind op een paard zit dan krijgt hij of zij interactie en het gevoel dat ie er toe doet”.

De werkgroep Paarden voor Kinderen is een samenwerking tussen Hans Kuiper en Mirjam Nagelmaker van Stadjers Hand in Hand. De werkgroep is ontstaan met als doel om gratis rijlessen aan te bieden aan licht gehandicapte kinderen van ouders die weinig geld hebben.. Het gaat om 10 rijlessen die worden gegeven in Manege de Bongerd in Glimmen. ”Een kindvriendelijke manege” Aldus Hans Kuiper. Naast licht gehandicapte kinderen, kunnen ook kinderen uit probleemgezinnen meedoen. In veel situaties draait het vaak om de ouders. Door de paardrijlessen krijgen deze kinderen een beter zelfbeeld. ”Ze groeien als ze op het paard zitten”.

De eerste aanmelding zijn al binnen. Maar er kan altijd nog wat bij. Ouders kunnen hun kind aanmelden door contact op te nemen met Mirjam Nagelmaker: 0611807206. Verder is het ook mogelijk om Hans Kuiper een bericht op Facebook te sturen.

Luister hier het interview terug.