Inzamelingsactie voor Afghaanse vluchtelingen krijgt vervolg: “Winterkleding en tussenjassen”

De inzamelingsactie van het Rode Kruis en Kledingbank Máxima voor Afghaanse vluchtelingen krijgt een vervolg. Men is specifiek op zoek naar winterkleding voor kinderen en tussenjassen.

De vorige actie werd enkele weken geleden gestart, kort nadat de Afghaanse vluchtelingen onderdak kregen in Zoutkamp. “Hartverwarmende reacties kwamen er uit de hele stad”, vertelt voorzitter Maria Blom van de Kledingbank. “Stadjers brachten tientallen tassen, dozen en zakken vol kleding bij ons pand aan de Oosterhamriklaan. Truien, jassen, bodywarmers, warme sokken en sjaals. Zelfs zonnebrillen werden er gebracht. Inmiddels zijn de meeste spullen naar Zoutkamp gebracht.”

De komende periode krijgt de actie een vervolg. “Er is nog behoefte aan tussenjassen en winterkleding voor kinderen, mannensneakers, leggings, lange jurken voor kinderen en vrouwen, sloffen en kinderkleding in de maten 116-176.” De kleding kan van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur gebracht worden bij Kledingbank Máxima aan de Oosterhamriklaan.

Deel dit artikel: