Groningse pubers doen het meest aan sexting

nieuws
Foto: Torsten Dettlaff

Van alle middelbare scholieren in de provincie Groningen doet 5 procent aan sexting. Zij zijn hierin het meest actief van alle Nederlandse pubers. Dat blijkt uit informatie van VPNgids.nl.

VPNgids baseert zich op cijfers van GGD’s en het CBS. VPN houdt zich bezig met online privacy en veilig internet. De cijfers zijn gepubliceerd in verband met de Dag van de Seksuele Vrijheid op 4 september.

Bij sexting gaat het om het sturen van seksueel getinte berichtjes, foto’s of video’s naar anderen. Leerlingen uit Groningen zijn hierin het meest actief. Het gaat om 1 op de 20 middelbare scholieren. Landelijk gezien doet 1 op de 29 leerlingen aan sexting.

Nederlandse meisjes geven iets vaker aan dan jongens dat ze aan sexting doen. Het gaat om resp. 3,7 en 3,2 procent. Ook per opleidingsniveau zijn er grote verschillen: op het vmbo stuurt 1 op de 23 leerlingen seksueel getinte berichtjes, op de havo 1 op de 32 en op het vwo 1 op de 50.