Gronings architectenbureau wint publiekprijs voor Beste Gebouw van het Jaar

nieuws
Foto Andor Heij. Assen station

Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen heeft donderdagavond, samen met Powerhouse Company uit Rotterdam, de publieksprijs voor het Beste Gebouw van het Jaar gewonnen. Het bureau kreeg de prijs voor het ontwerp van het nieuwe treinstation in Assen.

De jury van de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, was ook positief over station Assen, maar had enkele kritische kanttekeningen.

Maar het publiek stemde met grote meerderheid voor het station in Assen en daarmee is er, dankzij De Zwarte Hond, voor het tweede jaar op rij een Groningse link met de prijs. Elf maanden geleden kreeg Forum Groningen de juryprijs voor het Beste Gebouw van het Jaar uitgereikt.

De juryprijs ging dit jaar naar het nieuwe  Van der Valk-hotel aan de Zuidas in Amsterdam.

 

Deel dit artikel: