Evert van Dijk nieuwe hoofdredacteur Dagblad van het Noorden

nieuws
Evert van Dijk (directeur Journalistiek Mediahuis Noord)

Evert van Dijk is de nieuwe hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden. Hij volgt Erik Wijnholds op, die in juni van dit jaar vertrok. Dat meldt de krant woensdagochtend.

De 56-jarige Van Dijk was tien jaar lang adjunct-hoofdredacteur van het Dagblad van het Noorden. Bovendien was hij de afgelopen acht jaar algemeen hoofdredacteur van NDC mediagroep. Met de benoeming van Van Dijk komt deze functie te vervallen.

De directie van NDC mediagroep wil de samenwerking tussen het Dagblad en de Leeuwarder Courant versterken door twee gelijkwaardige hoofdredacteuren te benoemen. Sander Warmerdam is en blijft hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant. Tegelijkertijd treedt Alfred Meester als adjunct online toe tot de hoofdredactie.