Dit wordt het nieuwe onderwijscentrum aan de Antonius Deusinglaan

nieuws
Impressie: KAAN Architecten

Vanaf het begin van volgend jaar beginnen aannemers met de bouw van het nieuwe Onderwijscentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Antonius Deusinglaan in Groningen. De universiteit en het Universitair Medisch Centrum Groningen presenteerden de ontwerpen vrijdagochtend.

Het bouwproject van de RUG vormt de eerste fase in een reeks gebiedsontwikkelingen aan de noordzijde van de Healthy Ageing Campus. Het nieuwe gebouw van ongeveer 12.000 vierkante meter bestaat uit twee delen. Het bestaat uit een hoge onderwijstoren van baksteen en een lagere foyer waar de verschillende programmaonderdelen zijn ondergebracht met daar bovenop een groene daktuin.

Het gebouw wordt tien verdiepingen hoog, krijgt drie collegezalen voor 250, 200 en 80 mensen en 56 projectruimtes voor kleine groepen. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke ‘foodcourt’ en een aantal winkels.

Tekst gaat verder onder de foto:
Impressie: KAAN Architecten

“Onze studenten kunnen straks gebruik maken van een verscheidenheid aan onderwijs-, aanland- en ontmoetingsplekken”, zo stelt Marian Joëls, decaan Faculteit Medische Wetenschappen. “Het gebouw zorgt voor ontspannen sfeer waar je wordt aangezet tot samenwerking en kennisoverdracht.”

Tekst gaat verder onder de foto:
Impressie: KAAN Architecten

Het Onderwijscentrum zal naar verwachting eind 2023 klaar zijn. Het terrein wordt nu bouwrijp en ook de ondergrondse infrastructuur wordt voorbereid.

De RUG vraagt studenten en medewerkers om via een prijsvraag mee te denken over een naam voor het gebouw: een historisch figuur (het liefst geliëerd aan de RUG) rondom Medische Wetenschappen. Een naamsuggestie doorgeven kan hier.

Impressie: KAAN Architecten
Deel dit artikel: