Arnhemmer die zijn vader doodsloeg met hamer in Selwerd leed mogelijk aan psychose

nieuws
Foto: Martin Nuver (112 Groningen)

De 39-jarige man uit Arnhem die op 7 juni werd aangehouden bij Siddeburen, omdat hij op dezelfde dag zijn 69-jarige vader met een klauwhamer om het leven bracht in een woning aan de Vogelkersstraat in Selwerd, leed mogelijk aan psychose. Dat bleek donderdagochtend tijdens een inleidende rechtszitting tegen de verdachte, zo stelt het Reformatorisch Dagblad.

Het OM stelt dat de 39-jarige Arnhemmer zijn vader om het leven heeft gebracht, door hem met een hamer op het achterhoofd te slaan. De Officier van Justitie wil de man daarom veroordelen voor moord of voor doodslag.

Hoewel het psychiatrische rapport over de verdachte nog niet klaar is, werd wel bekend dat de Arnhemmer mogelijk aan een psychose leed, ten tijde van het incident. In de maand voor het geweldsincident verbleef de verdachte tijdelijk in een psychiatrisch ziekenhuis. De advocaat van de man wil daarom dat er een verslag van zijn dossier meegenomen wordt in de behandeling van de zaak.

Na het geweldsincident in de woning sloeg de verdachte op de vlucht. Agenten hebben de verdachte uiteindelijk aan kunnen houden op de Roegeweg in Siddeburen. De politie heeft haar onderzoek inmiddels afgerond. Op 22 november gaat de zaak verder.