Afgelopen week dertien procent minder besmettingen in Groningen

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Groningen is de afgelopen week met dertien procent gedaald, ten opzichte van de week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het RIVM over de epidemiologische situatie in Nederland.

In de provincie werden de afgelopen week 381 nieuwe besmettingen vastgesteld. In de week ervoor waren dat er 440. In de afgelopen zeven dagen werden twee mensen uit Groningen opgenomen in een ziekenhuis. Tussen 7 en 14 september was dat er één. Er werden, net als in de week ervoor, geen overlijdens gemeld uit Groningen tussen 14 en 21 september.

Ook landelijke daling

Ook in Nederland als geheel is het aantal nieuwe positieve coronatesten in de afgelopen weel gedaald ten opzichte van de week ervoor, te weten met zestien procent. Het aantal positieve testen per 100.000 inwoners ging daarmee van 94 naar 79. Afgelopen kalenderweek lieten wel minder mensen zich testen bij de GGD’en.

Afgelopen week werden 23 procent minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het reproductiegetal dat gebaseerd wordt op het aantal positieve coronatesten, ligt onder de 1.