59 verenigingen uit Groningen verkopen loten voor Grote Clubactie

nieuws

Aanstaande zaterdag 18 september starten 59 verenigingen uit Groningen met de verkoop van loten via de Grote Clubactie. Dat is een grote fondsenwervende actie voor het verenigingsleven.

Kinderen gaan voor hun club langs de deuren om loten te verkopen. Er zijn ruim 330 duizend prijzen te verdienen. Een lot kost 3 euro per stuk waarvan 80 procent naar de club gaat. Door heel Nederland starten meer dan 300.000 leden van ruim 5.000 verenigingen met de verkoop van loten aan familie, vrienden en buren. Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van bijna 10 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten door de coronacrisis.

In de gemeente Groningen doen onder mee mee de voetbalverenigingen Groninger Boys, FC Lewenborg,, VV Helpman en Haren, en volleybalclub Lycurgus, Groningen Atletiek, VV Helpman, GHHC en Badmintonclub Beijum.