Hulpdiensten breken deur Der Aa-kerk open na tip van buurtbewoner

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112Groningen

Brandweerlieden hebben maandagavond een deur van Der Aa-kerk opengebroken, op aanwijzing van de politie. De hulpdiensten wilden zich toegang verschaffen tot de kerk, omdat een buurtbewoner een verdachte situatie had gezien.

Volgens 112Groningen vroeg de politie om assistentie van de brandweer, nadat de politie een tip had ontvangen van een bezorgde buurtbewoner. Deze had ‘afwijkend gedrag’ gezien bij het binnenhalen van de vlaggen op en rond de kerk.

Nadat brandweerlieden de deur van de kerk hadden geforceerd, gingen de hulpdiensten de kerk binnen. Daar werd echter geen verdachte situatie aangetroffen. Daarop werd de deur verzekerd, waarna de hulpdiensten weer zijn vertrokken.

Deel dit artikel: