‘Groninger met een goed idee? Pitch je idee aan fondsen!’

nieuws
Foto via Pixabay

Op donderdag 23 september organiseren de Ideeënbank Groningen en het Nationaal Programma Groningen organiseren een online Fondsenmiddag. Alle Groningers met een goed idee, dat bijdraagt aan de toekomst van de provincie, krijgen de gelegenheid om hun idee aan adviseurs, regionale én landelijke fondsen te presenteren.

Volgens Siem Jansen, directeur bij Nationaal Programma Groningen, bleek vorig jaar al dat er veel vraag was naar een nieuwe Fondsensessie: “In een mum van tijd zaten deze bijeenkomsten vol. Alle reden om opnieuw een Fondsensessie te
houden en nu alle Groningers de gelegenheid te geven om hieraan deel te nemen. We willen goede ideeën voor Groningen stimuleren. Ook als ze niet direct aansluiten bij de doelstellingen en voorwaarden van het nationaal programma.”
Adviseurs, regionale én landelijke fondsen

Adviseurs van bijvoorbeeld Groninger Dorpen, Samenwerkingsverband Noord-Nederland, CMO STAMM en GroBusiness gaan de initiatiefnemers helpen bij het verder ontwikkelen van hun plannen of het zoeken naar financieringsmogelijkheden. In een pitch, oftewel een korte presentatie, van vijf minuten lichten Groningers online hun idee of project toe, waarop adviseurs en fondsen reageren. De organisatoren nemen na afloop contact op met de initiatiefnemers om eventuele vragen te beantwoorden en contactgegevens te delen.

Groningers met een goed idee kunnen zich vóór maandag 13 september aanmelden via de website van het NPG. Er is in totaal ruimte voor dertig pitches.