Groningen blijft ‘oranje’ op coronakaart EU; vier andere provincies gaan niveau omlaag

nieuws

De provincie Groningen blijft voor de komende week de kleurcode ‘oranje’ houden op de coronakaart van het ECDC, de Europese evenknie van het RIVM. Dat maakte het gezondheidsinstituut donderdagmiddag bekend.

Vorige week ging Groningen nog een niveau naar beneden op de coronakaart van de EU, samen met Zeeland, Drenthe, Friesland. Het aantal besmettingen in Groningen daalde echter niet genoeg om naar de ‘groene’ kleurcode te gaan, want in Groningen zijn nog steeds meer dan 50 vastgestelde besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken. Ook is meer dan 4 procent van de tests positief.

Andere Nederlandse provincies kregen wel een lager risiconiveau op de coronakaart van de EU. Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland gingen van ‘rood’ naar ‘oranje’. Met deze verandering zijn alleen Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Limburg nog ‘rood’.

Deel dit artikel: