Evenementenbranche en ministers gaan donderdag om tafel over stoppen coronasteun

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De evenementenbranche en de ministers die betrokken zijn bij het coronabeleid gaan komende donderdag om tafel. Aanleiding is het voornemen om de coronasteunpakketten per 1 oktober te stoppen.

De evenementenbranche vindt het niet uit te leggen dat de overheidssteun stopt, terwijl restricties doorlopen en de financiële gevolgen daarvan nog heel lang zullen doorwerken. “Je kunt niet vasthouden aan restricties voor bepaalde sectoren en tegelijkertijd de langdurige gevolgen daarvan volledig bij ondernemers in die sector leggen”, zegt Riemer Rijpkema van het EventPlatform. “Het begrip voor en de bereidheid van ondernemers om de restricties te volgen en te handhaven is dan echt wel voorbij.”

Nachthoreca en discotheken
Naar alle waarschijnlijkheid worden de steunpakketten voor nachthoreca en discotheken wel verlengd, maar het kabinet is nog bezig met de precieze invulling. Twee nachthorecaondernemers lieten maandagavond aan OOG Tv weten dat zij er van uit gaan dat de steunpakketten doorgezet worden. “Of de steun stopt en wij gaan open, of de steun gaat door en wij blijven dicht.” Volgens de huidige maatregelen moet de nachthoreca tot 1 november gesloten blijven.

Concrete antwoorden
De evenementenbranche wil komende donderdag concrete antwoorden horen van de ministers. Inmiddels zijn ook nieuwe demonstraties aangehouden. Op 11 september staan er verschillende Unmute Us-protestmarsen op het programma.