Chris Garrit over coronabeleid: ‘Dit gaat niet over een virus. Dit gaat over corrupte belangen’

nieuws
Foto: EM2 Groningen

Het Kabinet gaat vrijdagavond waarschijnlijk groen licht geven voor de Formule 1 race op Circuitpark Zandvoort. Maar voor festivals en evenementen met meer dan 750 mensen, lijkt niet meer ruimte te komen. Onder andere Chris Garrit, eigenaar van evenementenlocatie EM2 op het Suikerterrein, uitte zijn boosheid en verontwaardiging daarover bij RTL Nieuws en op Twitter.

“Het virus kent spelregels. Bange corrupte ambtenaren niet”, zo schrijft Garrit op Twitter, nadat bekend werd dat festivals hoogstwaarschijnlijk niet mogen tot halverwege september. Toen vervolgens door meerdere media werd gemeld dat bij de Formule 1-wedstrijd op Zandvoort elke dag 75.000 mensen aanwezig mogen zijn met een corona-toegangsbewijs, stelde de EM2 eigenaar: “Waarom F1 wel en cultuurliefhebbers niet? Dit gaat niet meer over een virus. Dit gaat over corrupte belangen.”

‘Dit klopt gewoon niet’

Tegenover RTL Nieuws weidde Garrit verder uit over zijn verbolgenheid: “Het is van de zotte, crimineel en volledig buiten proporties. Er mogen 63.000 mensen samenkomen in Zandvoort die allemaal in treinen en auto’s die kant op gaan en daar in de buurt slapen. Twee weekenden geleden waren er meer dan 11.000 mensen per dag bij de TT in Assen, je mag met 500 mensen in een vliegtuig naar Lloret de Mar vliegen, maar wij mogen een festival met maximaal 750 bezoekers organiseren. Dit klopt gewoon niet.”

In EM2 is vrijdag het Wildfestival, waarbij ongeveer 200 mensen aanwezig mogen zijn. Daarbij moet Garrit anderhalve meter afstand garanderen en mag er geen muziek worden gedraaid. Garrit begrijpt niet waarom dit op deze manier moet, terwijl andere evenementen een uitzonderingspositie lijken te krijgen: “We houden ons aan de regels hoor, maar ik snap het beleid gewoon niet.”