Wierden en Borgen met drie vaste aannemers in zee

nieuws

Woningstichting Wierden en Borgen heeft dinsdag met drie aannemers een overeenkomst getekend voor schadeherstel in het aardbevingsgebied.

Door samen te werken met drie vaste aannemers is het mogelijk om maatwerk te bieden bij het herstel van woningen. Het gaat om Boekema Vastgoedonderhoud, Bouwbedrijf Kremer & Zn., en Kerbof Schilders b.v.

De drie aannemers herstellen al ruim twee jaar aardbevingsschade voor de woningstichting. Om flexibiliteit, zekerheid en kwaliteit aan huurders te bieden, kiest Wierden en Borgen nu voor een langdurige samenwerking. De corporatie zegt op die manier op ieder adres maatwerk te kunnen leveren, in overleg met de huurder.

Na een schademelding van een huurder meldt Wierden en Borgen de schade bij het IMG. Dat instituut bekijkt en beoordeelt de schade en stelt een adviesrapport op. Vervolgens zet de woningstichting de opdracht voor herstel in gang bij één van de drie aannemers. Na het herstel krijgt de huurder een overlastvergoeding.