Michiel de Sterke kiest voor Betaalbaar Water na vertrek bij 50Plus

nieuws
Foto: 50Plus

Per 1 september 2021 sluit Michiel de Sterke, algemeen bestuurslid van waterschap Noorderzijlvest, zich aan bij de fractie van waterschapspartij Betaalbaar Water. Dat maakte de fractie donderdag bekend.

Met de aansluiting van De Sterke bij Betaalbaar Water, de enige oppositiepartij van het waterschap, krijgt de fractie een derde zetel in het algemeen bestuur van Noorderzijlvest.

Volgens de psycholoog uit Paterswolde liggen wederzijdse ideeën en standpunten tussen hem en de fractie van Betaalbaar Water dicht bij elkaar. “In de afgelopen jaren heeft Betaalbaar Water bewezen als enige partij op te komen voor huurders en woningeigenaren. Ook de betaalbaarheid van de steeds stijgende belastingtarieven, het matige democratische gehalte van het waterschap en de focus op de door de klimaatverandering te nemen maatregelen, nu en in de toekomst, sluiten goed aan bij de doelgroep die ik vertegenwoordig”, aldus De Sterke. “Daarnaast heeft deze partij een sterke focus op natuur en biodiversiteit.”

De Sterke stapte eerder dit jaar op bij 50PLUS en ging alleen verder. De huidige standpunten van deze fractie wijken volgens De Sterke te veel af van wat hij belangrijk vindt en kenmerkend achtte voor 50PLUS.