Kinderen kunnen deze zomer in elf speeltuinen in eigen wijk op vakantie

Vliegers maken, boogschieten en voetballen kon dinsdag allemaal in de speeltuin in De Hoogte. Niet elk kind kan op vakantie en daarom zijn elf speeltuinen deze zomer omgetoverd tot mini-camping. 

Daar kunnen kinderen toch samen spelen in hun eigen wijk. Zo’n 60 kinderen uit De Hoogte kwamen dinsdag naar het Speelfestival in hun wijk voor een knutseldag. De kinderen vonden het erg leuk. “Omdat je allemaal dingen kan doen en samen met je vriendinnen kan spelen,” zegt Rosalie.

“De kinderen zitten vaak veel thuis,” vertelt Iris ten Bhömer van de Speeltuincentrale. “Dit is ook wel een wijk waar veel sociale huurwoningen zijn. Door dit soort dingen te doen leren we ze verschillende aspecten zoals spelletjes, maar ook lekker spelen en bewegen. Zo ontwikkelen ze ook en hebben ze ook echt vakantie.”