Hondenuitlaatdiensten: ‘Maar een klein percentage wil uiteindelijk de hond zelf uitlaten’

nieuws

Tijdens de coronacrisis heerst het advies om thuis te werken. Hondeneigenaren, die anders op het werk zouden zitten en gebruik maken van een hondenuitlaatservice, hebben nu de keuze om de trouwe viervoeter zelf uit te laten maar volgens verschillende Groningse hondenuitlaatdiensten gebeurd dit amper.

‘Sinds de coronacrisis merk ik eigenlijk amper dat thuiswerkers nu zelf de hond uit willen laten. Maar een klein percentage doet dit.’ vertelt Astrid Voss, eigenaar van hondenuitlaatservice Bubbels. Volgens Voss hebben veel thuiswerkers tijdens de coronacrisis het huis al vol met kinderen en is het eigenlijk wel prettig als de hond voor een paar uur wordt opgehaald.

Ook verschillende andere hondenuitlaatdiensten herkennen dit: ‘Ik merk eigenlijk niet echt verschil met voor en tijdens de coronacrisis.’ vertelt Eva Wong-Buikema van hondenuitlaatservice Eva’s Roedel. ‘Ik heb eigenlijk vooral veel trouwe klanten. Ze willen dat ik mijn werk gewoon kan blijven doen.’

Coronapuppy’s

Ook de verwachte drukte rondom de zogeheten ‘coronapuppy’s’ (honden die massaal zijn aangeschaft tijdens de coronacrisis) blijft uit. ‘Eigenlijk merk ik daar vrij weinig van. Ik word wel eens gebeld door mensen die een hond willen aanschaffen. Ze vragen dan of ik in de toekomst ruimte heb om deze honden uit te laten maar verder valt het mee.’ vertelt Voss.

Drukte op straat

Wel ervaren de hondenuitlaatdiensten extra druk de afgelopen tijd. ‘Steeds meer mensen zijn buiten gaan wandelen, hierdoor merk ik dat het een stuk drukker is op locaties waar ik de honden uitlaat. Dit zorgt voor veel meer afleiding bij de honden en dus extra druk voor mij.’ laat Voss weten.

Wel is het verkeer afgenomen door de coronacrisis. Hierdoor is Voss sneller klaar met het ophalen en brengen van de honden en dat scheelt weer tijd.